10 juni 2013

4 months in

Allmänt

 
Nu var det ett tag sedan jag sist skrev här.
Det tidigare inlägget handlade ju om att jag ska låta min naturliga hårfärg växa ut helt och hållet, och jag håller mitt löfte!
Det har växt runt 5-6 cm på fyra månader, och det börjar synas riktigt mycket nu. Det skulle vara så himla roligt att få höra från er som funderar på/eller håller på att växa ut er naturliga hårfärg också.
Detta är ju inte det lättaste beslut man gör direkt, då man måste stå ut med att ha två olika nyanser i håret och dras med det i upp till två år. Det är dock ett val jag gjort, och jag ser fram emot att se hur mycket hälsosammare och vackrare mitt hår kommer se ut i slutet av "resan".
Jag kommer hålla er uppdaterade och ta kort på min progress under de kommande månaderna.
 
Hur känns det hela då?
Hår är ju bara hår, och det finns självklart viktigare saker att lägga vikt på i livet, men för mig är detta en ganska stor sak. Jag vet att folk kommer att kommentera och kritisera mitt val, i synnerhet nu när jag tagit studenten och kommer söka jobb, men jag har lovat  att inte ändra på mig själv på grund av vad någon tycker och tänker. Detta är mitt hår, min kropp, mina beslut och mitt liv.
Jag är fast besluten om mitt val, och min hårfärg kommer ändå aldrig ha någonting att göra med hur väl jag presterar i mitt arbete eller hur jag är som person.
Jag är jag, och min kropp är inte mig enligt min åsikt :)
 
Det som känns lite jobbigt ändå, är att jag aldrig började växa ut min naturliga hårfärg tidigare. Det är liksom nu jag vill ha långt, hälsosamt, naturligt hår, men samtidigt känner jag mig stolt över att ha börjat denna resa nu.
Det kunde lika gärna varit så att jag tog detta beslut 4 månader innan mitt framtida bröllop, haha!
Jag är samtidigt positiv och ser fram emot alla dessa månader. Det är underbart att ha ett mål, och kunna se tillbaka på denna tid, när min naturliga hårfärg växt ut helt och hållet.
 
Ta hand om er, och låt ingen få dig att ändra dina beslut, varesig det handlar om din hårfärg eller inte.
Kram så länge!