I säker två-tre månader har jag velat fram och tillbaka över hur jag ska göra med mitt hår. Min utväxt är på vissa ställen runt 5 cm (yay, snabbt växt på 3 månader) och jag har funderat på att bleka dem om ca sex månader, MEN, nu har jag bestämt mig. Jag tänker låta min naturliga hårfärg växa ut helt och hållet.
Det här kommer bli en sådan jobbig men samtidigt rolig process, då jag kommer se helt galen ut om några månader.
Tänkte göra lite pro's and con's över detta ämne.
PRO's
1.Hår som aldrig blivit färgat, är så fruktansvärt mjukt, glansigt, friskt och starkt jämfört med färgat hår. Hårkvalitén jämfört med färgat/blekt hår är en gigantisk skillnad.
2.Håret kommer inte att gå av, få lika många kluvna toppar eller vara skadat (om man tar hand om det väl/inte värmeskadar det förstås)
3.Friskt hår växer bättre då det inte går av, vilket påskyndar hårväxten på ett sätt.
4.Du behöver inte oroa dig över utväxt mer.
5.Ditt hår är inte poröst som blekt hår.
6.Ditt hår får tillbaka sin naturliga struktur.
7.Du behöver inte slösa pengar på produkter anpassat för torrt, slitet hår, som påstår sig reparera skador som inte kan repareras.
8.Ditt hår kommer tillslut få en ombre-effekt (om din utväxt är mörkare än det färgade), vilket är väldigt populärt just nu.
9.De flesta färgar sitt hår idag, och det är nästan lite annorlunda att träffa folk med ofärgat, naturligt hår idag, speciellt bland ungdomar. Tänk vad häftigt att naturligt, kan vara annorlunda, och unikt!
 
CON's
1.Du kommer se ut som en "hot mess" ett tag.
2.Håret kommer ha en del som är frisk, och en som är skadad, vilket kan vara jobbigt att hantera.
3.Det kommer bli en svår process, då man oftast lockas till att färga om håret igen. Stay committed!
 

Jag vet att detta kommer bli svårt, men jag är så motiverad och är helt övertygad om att jag kommer klara av detta. Vill man ha friskt hår igen, måste man vara medveten om vad man måste göra. Jag har så många gånger sagt till mina vänner att jag ska växa ut min naturliga hårfärg, men utan framgång. Den här gången är det sant, annars skulle jag inte skriva om det i bloggen.
Jag kommer fortsätta hålla er uppdaterad, och visa er min progress.
 
Det viktiga när man tar detta beslut är att ta så bra hand om nyväxten man kan, då nyväxten en dag kommer bli dina hårtoppar. Resten av håret, det som är skadat, måste du ta lika bra hand om för att förhindra att det skadas/går av ytterligare. Dessutom är det viktigt att inte bli för besatt av tanken på att växa ut hårfärgen, och konstant se hur mycket det växt. Låt inte processen ta över dig, utan gör detta som en daglig rutin utan att lägga för mycket vikt i det, och som tiden går, kommer du märka att ditt hår växt jättemycket!
 
En annan sak som är viktig är att inte låta andra fresta dig till att färga ditt hår igen, då det motverkar själva syftet. Har du bestämt dig för detta är det bara att tala om för din omgivning att detta är ditt beslut att fatta, och inte deras.
Jag ser fram emot detta, och vet att det kommer bli en tuff resa, men detta är mitt val och jag känner mig peppad, motiverad och ser fram emot resultaten så mycket.
Om två år, kommer jag isåfall att ha helt naturligt hår, och jag ser fram emot detta!