Hej,
 
 
Hej,
 
Det är snart två år sedan senaste uppdateringen. Jag har klippt håret sedan sist, till hakan och sedan låtit det växa till axellängd. Nu går jag i tankarna på att spara ut det långt igen så håll tillgodo för här börjar kanske på nytt en ny hårresa, vi får se helt enkelt.
 
Nåväl, dagens inlägg skall handla om att göra egen Aloe Vera gel/Aloe verajuice. Jag har i flera år använt Faxmas Aloe Vera liquid och Aloe Vera Gel som både återfuktande leave-in-behandling till såväl hår, hud som ansikte. Idag testade jag däremot att göra egen Aloe veragel och spray och detta kommer jag fortsätta använda mig av i framtiden.
 
Aloe barbadensis användningsområden är flera och används ofta i lindrande och återfuktande syfte vid hudåkommor som insektsbett, solbränd hud, acne och eksem.
 
I och med att den egengjorda Aloe Vera-gelen och sprayen inte innehåller konserveringsämnen är det svårt att säga hur lång tid den håller i rumstemperatur. Jag har googlat runt och läst att förvarad gel/spray håller ca. en vecka i kylen men kan hålla upp till en månad om den förvaras i frysen. Jag har dock inga säkra källor på detta.
 
 
Vanligtvis införskaffar jag mig Aloe Vera Liquid och gel från Faxma.
 
 
1. Jag började med att avlägsna några blad från min Aloe Veraplanta. 

Bladen skall enligt min förståelse avlägsnas enligt demonstationen från nedanstående video:

 
 
I denna video demostreras hela processen väldigt bra. Detta är videon jag utgick ifrån när jag gjorde min spray.
 
 
2. Efter gelen avlägsnats från plantan blandade jag plantan med ett halvt glas vatten. Ju större mängd vatten, desto rinnigare/tunnare blir gelen. Kan vara bra att ha i åtanke utifrån syftet (spray eller gel)


3. Jag blandade gelen med vattnet i ca. 1 minut. I samband med att blandningen mixas kommer det skapas två skikt och vara skummigt ett tag innan vätskan separeras från skum och kvarvarande bitar av plantan.



4. Såhär såg det ut efter någon minut. Jag använde liksom vad som beskrivs i vidoen, en sil för att filtrera blandningen.

 6. Klart!
 
Pipettflaskan och sprayflaskan är från Organic Makers, vilka har ett stort sortiment med eteriska oljor och kallpressade oljor, flaskor, sprayburkar och andra råvaror för hud och hår. Jag införskaffade nyligen på nytt pepparmyntsolja, som jag droppar i mitt schampo, samt rosmarinolja. Dessa använder jag även i skurvattnet och när jag gör håroljor, något som jag kanske dela med mig av i framtida inlägg.