Hej Allihopa! 
 
Idag tänkte jag dela med mig av en liten DIY-metod för att naturligt ljusa upp ditt hår med hjälp av solens strålar och ett par ingridienser du mest troligtvis kan hitta i ditt kök. Eftersom att jag inte färgat/blekt eller gjort någonting med mitt hår på 2,5 år, så tänkte jag att jag ändå kunde få ljusa upp det naturligt nu när det är sommar ute.
 
Jag tänkte att vi går direkt till de ingridienserna du behöver:
 
1.Honung, ca 1-2 msk.
2.Citron och Ingefäraté. Preferellt Kamomillté, eller till och med kamomillblommor om man har det tillgängligt hemma. Jag hade enbart Citron och Ingefärsté.
3.En Citron. (Då jag inte hade någon Citron hemma så använde jag mig av en Apelsin. Det går bra med vilka citrusfrukter som helst)
4.Kanelpulver. (Det går även bra med ingefära!)
5.Kokosolja (för återfuktning och skydd)
 
Jag kokade upp ca 5 tépåsar i 2-3 dl vatten, och blandade sedan övriga ingridienser på en höft. När det kommer till denna spray så är det egentligen inte jätteviktigt med något specifikt mått.
 
Tillvägagångssätt:
Tillsätt alla sammansatta ingridienser i en liten sprayflaska och spraya längst längderna. För maximal effekt, sitt gärna i solen under en timme, schamponera sedan ur blandningen i ditt hår, och återfukta gärna med en dryg och bra hårinpackning, då denna metod kan torka ut ditt hår något.
 
För bästa resultat, upprepa denna metod några gånger under sommaren, och var försiktig med ditt hår!
 
 
När vi ändå är inne på solblekt och sommmarkysst hår, så tänkte jag bara visa er en ny införskaffat produkt från MATRIX BIOLAGE - SUNSORIALS (Protective Hair Dry Oil.)
 
Som jag tidigare nämnde, så kan de soliga, varma dagarna ha en negativ inverkan på ditt hår. Därför är det extra viktigt att skydda ditt hår mot solens strålar under den tiden man ofta innefinner sig ute i det varma vädret.
Jag har införskaffat mig ett UV-skydd som skyddar håret från att ta skada under sommartiden. Dock har jag tyvärr inte hittat något naturligt alternativ till UV-skydd för håret, så om ni har några tips på andra ekologiska märken så dela gärna med er!
 
Ett ekologiskt alternativ om man ska ligga ute i solen en varm dag, är en kokosoljeinpackning, då kokosolja kan liknas med solskyddsfaktor 25. Dock vill man kanske helst inte gå ut på stan med inoljat hår alla gånger, men om du enbart skall ligga ute på gräsmattan och sola så är kokosolja ett perfekt alternativ.
 
Det var allt för denna gång, om ni testat att ljusa upp håret naturligt, kommentera gärna och lämna era erfarenheter nedan. Jag återkommer härnäst i Augusti med en håruppdatering med längdresultat och hårvårdsrutin. Stay Tuned och ha en underbar sommar!