Hej!
Som ni vet så handlar denna blogg framförallt om hårvård, men det jag och säkert många andra glömmer bort när man försöker spara ut håret, är att hälsosamt hår kommer inifrån. Allt som har att göra med "skönhet" att göra kommer inte från vilka produkter vi använder, utan vad vi på en daglig basis äter och dricker.
 
Jag har börjat lite smått med att ändra mina matvanor till det bättre, och vill dela med mig av detta då allt vi intar i våra kroppar kommer visa sig på utsidan.
Här är ett superenkelt recept på Bananpankakor vilket skrivits mycket om på bloggar under de senaste åren. Du behöver 2 ingridienser:
1 Banan
2 Ägg.
 
Instruktioner: Mixa ihop bananen med äggen med en stavmixer eller en gaffel.
Stek sedan smeten i kokos/olivolja, eller din favoritolja på medelhög värme under 2-3 minuter, och vänd sedan på smeten.
 
Toppa gärna med lite bär! Busenkelt och jättegott.
 
Har även ett till recept som jag älskar. Äggröra med grönsaker och bönor. Egentligen är det menat att vara en omelett, men jag kan tyvärr inte riktigt vända på steken så att säga, haha!
Du behöver:
2 ägg
Bönor
Mjölk (går att byta mot soyamjölk, mandelmjölk etc)
Ägg
1 Gullök
Grönsaker av eget val.
 
Instruktioner:
1.Stek ihop alla grönsaker, bönorna och löker i en stekpanna i ett par minuter.
2.Vispa ihop äggen och mjölken. (Jag har inget speciellt mått på mjölken då jag bara tar på en höft)
3. Häll över omelettsmeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 10-15 min.
Om du är bra på att vända smeten, Ja då får du en perfekt vegetarisk omelett, men om du som jag inte kan väda på den, då blir det vegetarisk äggröra ist. Lika gott båda två :)
 
Det är med andra ord inte svårt att börja äta nyttigt, och personligen tycker jag inte att man ska följa någon speciell diet, då din kropp behöver både protein, fett, socker, salt etc. Det viktigaste är att vi blir mer medveten om vad vi stoppar i oss, och bli mer medveten om att det finns flera alternativ till de ingridienser vi vanligtvis använder oss av när vi lagar mat. Ett enkelt tips är att börja ändra vad du steker din mat i.
Istället för smör, ersätt smöret ibland med kokosolja, oliv, eller avokadoolja så du får i dig nyttiga fetter.
Gillar du inte att äta grönsaker som de är, stoppa dem i en mixer och gör en nyttig smoothie istället, eller i en omelett. Det gäller att hitta enkla genvägar helt enkelt.
 
Till sist vill jag bara säga att det viktigaste är att du själv mår bra, och vara snäll mot sig själv och sin kropp, då allt din kropp vill göra är att vara snäll mot dig, men då måste man själv hjälpa kroppen fungera som den skall.
Ät, sov ordentligt, motionera och tänk positivt, och jag lovar att du kommer se resultat i din helhetshälsa, ditt hår, hud och naglar.