19 oktober 2013

Kokosoljeinpackning.

Allmänt

Hej, jag tänkte bara berätta hur min rutin för kokosoljeinpackningen brukar se ut. Se bilden ovan för att se hur jag bär mig åt steg för steg.
1.Du behöver:1.Ekologisk kokosolja, jag använder den från Kung Markatta och den kostar 36:- på Ica Maxi.
2.En vidtandad kam. Då du kammar igenom håret för att jämna ut fjällskicktet så håret inte blir frizzigt.
3.Balsam eller hårinpackning. Jag använder Trésseme's balsam för att den räcker så länge och gör ett bra jobb. Är håret i behov av extra återfukt kan man använda en tyngre hårinpackning. Jag tycker att kokosoljan gör jobbet så bra ändå.
2. Applicera oljan. Se till att applicera håret i hela håret, inklusive hårbottnen. Massera in håret i hårbottnen för att ge näring åt follikerna (de små hålen där håret växer igenom.) Se till att låta oljan sitta i ett par timmar eller under natten för att oljan ska penetrera in i håret. Applicera in håret i torrt hår.
3.Kamma igenom håret med oljan i. Kamma igenom håret för att göra det enklare att applicera balsamet i längderna sedan.
4.Dela upp håret i sektioner och dra balsamet med fingrarna. Det är enklare att jobba med små sektioner åt gången. Dra balsamet med fingrarna längst längderna för att jämna ut fjällskicktet.
5.Kamma återigen igenom håret med Balsam. Det är viktigt att du har en vidtandad kam för att inte skada ditt fjällskickt. Kamma igenom försiktigt för att jämna ut fjällskicktet och undvika frizzigt hår.
6.Tvätta håret med shampoo och balsamera i duschen. Det är viktigt att du shamponerar två gånger för att få ur all olja. Låt håret luffttorka och använd inte skadande värmeprodukter. När håret är 70% torrt kan du ta några till droppar av kokosolja och applicera längst längderna, det blir inte fett.
7. Klart - Håret är torrt och kommer kännas mjukt som smör.
 
Resultatet! Kolla vilken glans min naturliga hårfärg får av kokosoljan. Linjen börjar närma sig ögonen. Det sker saker! En lång väg kvar men jag är definitivt påväg till ett 100% naturligt hår. Kan inte vänta tills jag kan göra kokosinpackning på ett helt naturligt hår! :)
 
 
 
 Jag använder just kokosolja för att det är den enda oljan vars molekyler är tillräckligt små för att permanent penetrera in i hårstråt och stärka det inifrån. Man kan absolut använda andra oljor men kokosoljan är den enda som kan stärka håret permanent. Du kommer se skillnad efter bara några inpackningar.
Lycka till!