Hej alla!

Jag tänkte dela med mig av ett tips på hur man klipper en galet tjusig gardinlugg. Det är så enkelt när tekniken väl är på plats och tar högst en minut. Har man fått en snygg gardinlugg professionell klippt av en frisör men vill kunna underhålla längden om den växer ut snabbt, är detta tips guld värt. Jag hittade metoden på youtube där en frisör visar denna s.k "twist-cut-tekniken". Videon finns länkad längst ned i inlägget. Denna metod har jag kört på denna ända sedan jag klippte lugg, vilket var för drygt ett år sedan.
 
Obs! Då jag inte är någon frisör, rekommenderar jag självklart att gå till en professionell frisör för att säkerställa och uppnå det bästa resultatet.
 
 
 



Tillvägagångssätt:

 
1. Samla luggen med båda händerna, (beroende på längd får du positionera händerna högre upp eller ned, men något nedanför ögonhöjd brukar ge ett bra resultat, men det beror på egna preferenser såklart).
Är du högerhänt håller du sedan luggen med höger hand, och samlar luggen mellan pek- och långfingret.
Fingrarna skall peka horisontellt.

2. Vrid handen 90° mot näsan. Luggen och fingrarna/handen pekar utåt.
 
3. Låt handen vila på näsan och håll ett stadigt grepp så inget hår faller ut.
 
4. Placera vänster pek- och långfinger ovanpå din högra hand, och släpp höger hand när greppet i vänster hand är stadigt.
 
5. Vrid vänster hand ytterligare 90° så handen och luggen nu ligger horisontellt. Klipp sedan luggen nedanför fingrarna som håller i luggen. 

Tips! Det går bra att få till "gardinvinkeln" genom att enbart klippa horisontellt, men om man vill ha ett mer "naturligt" resultat, testa att utföra s.k "point cutting", dvs placera saxen vertikalt och klipp luggen. Det ger mindre utrymme för misstag och en jämnare övergång enligt min mening.
 



Resultatet! :)

 
Luggen blir enligt mitt tycke inte helt felfri alla gånger, och man uppnår inte det här "salongsklippet" om man utför detta som amatör (som jag, haha) men jag tycker resultatet blir väldigt bra trots allt, och det är snabbt, enkelt och kostnadseffektivt!