Dessa bilder är tre, fyra år gamla. Då var mitt hår till min navel innan jag några månader senare klippte av det.
Om ni läste det tidigare inlägget om min hårhistoria, så vet ni att jag hade problem med att se någon längdskillnad eftersom det gick av pga hur jag tidigare behandlade det.
För en månad sedan var håret nedanför bhbanden, men dock så himla slitet att jag klippte det kort igen för att börja om på nytt.
Den största anledningen till att man inte ser någon märkbar skillnad på hårväxten, beror oftast på att det går av i topparna i samma takt som det växer ut från hårbotten. Ni som har färgat hår kan oftast se att håret växt flera cm under månaderna som gått, men att det inte händer något på längden. Det är ett tecken på att man verkligen bör klippa av det slitna och helt enkelt börja om därifrån. Det spelar ingen roll hur bra man tar hand om det slitna håret, för det är ändå så skadat. Jag önskar att jag hade klippt mig kort för minst ett år sedan, och tagit hand om det därefter, men oftast så hoppas mn på att kunna reparera det skadade. Jag kan av erfarenhet säga att det endast är waste of money på hårprodukter.
Mitt råd till er som vill växa ut håret är att klippa bort det slitna, hur ont det än gör, och börja om från början. Är man inte riktigt beredd på att klippa bort allt det slitna direkt, kan man klippa ett par cm varann månad tills håret tillslut är i bättre skick, dock blir risken större att det skadade håret skadar det friska håret ytterligare.
Titta till dina toppar varje månad, och klipp inte mer än du känner att du behöver.
 
När ditt hår är friskt igen och du ska börja att spara ut det, se till att behandla det så bra som möjligt. Tillför lite protein till håret genom att blanda ägg och olivolja, kokosnötsolja etc och lämna det i håret i ca 30 min. Avsluta sedan med en hårinpackning! Perfekt för att hålla håret starkt och friskt! Tänk även på att inte göra om samma misstag med värmestyling, hårfärg etc.
Kom ihåg att håret växer ut igen så småningom, det gäller bara att ha tålamod och vara motiverad!