14 juli 2013

5½ months in

Allmänt

Nu har det gått en månad sedan jag sist uppdaterade, vilket betyder ytterligare en månad av naturlig hårväxt.
Jag har äntligen klippt av det mesta av den blekta luggen och nu är min lugg 90% naturlig. Big yay! Överlag har håret växt ca 8 cm på 5 månader, ett snitt på 1,6 cm i månaden. Känns väldigt snabbt på något vis.
 
Halvårsfasen måste vara en av de jobbigaste hittills när det kommer till att låta sin naturliga hårfärg växa ut, då blekningslinjen är så fruktansvärt påtaglig i jämförelse med min naturliga askiga/chanpagne/råttfärgade utväxt. Det finns så många benämningar på sånt här typiskt skandinaviskt blont hår!
Ju mer den naturliga färgen kommer igenom dock, måste jag säga att det är en fin, naturlig färg som känns ganska så unik, då de flesta tjejer färgar sitt hår, liksom jag en gång gjorde, haha.
 
Linjen är dock ett störmoment, men jag väljer att inte matcha den blekta delen med den naturliga, eftersom jag vill se vart jag tillslut kan klippa av det blekta om drygt ett år, och förhoppningsvis ser det enbart ut som medveten ombré om några månader.
Jag trodde att denna process skulle gå smidigare till än det har gjort, men det är inte bekvämt att veta att man kommer se ut som en hot mess i minst ett år till, men samtidigt är det något jag accepterat då jag är så otroligt målmetveten om vad jag vill med detta och faktiskt märker av kvalitétskillnaden mellan det blekta håret och det naturliga, med hästlängder.
 
Jag vet dock inte hur pass kort hår jag är villig att ha för att få det helt naturligt, men jag funderar på att låta det växa ut strax nedanför kinden innan jag gör the big chop, och så kort tror jag aldrig jag haft det förut.
 
Om någon har växt ut sin naturliga hårfärg, eller befinner sig i min sits, får ni jättegärna kommentera nedan.
Kram på er!