8 september 2015

Solaray Hair Nutrients

Allmänt

 
Idag mina vänner, har jag införskaffat mig ett par nya hårvitaminer. Som ni vet, har jag tagit Panto-3 tidigare, och kände att det fungerade helt okej, men jag ville helt enkelt testa något nytt. Mitt hår växer ganska fort naturligt, och jag tappar sällan hår, men i och med mina eksem som stressar kroppen rejält, vill jag förebygga håravfall så mycket som möjligt.

När jag besökte min lokala hälsokost i stan, fann jag dessa vitamier från Solaray. De innehåller mer biotin än några andra hårvitaminer jag tidigare sett, och därför blev jag väldigt nyfiken på dessa. Hair Nutrients har även fått väldigt fina recensioner runtom på internet vilket känns lovande.
 
Vitaminerna kommer i kapslar, men det funkar alldeles utmärkt att öppna kapseln och tillsätta pulvret i yoghurt eller dylikt, om en har svårt att svälja ned tabletter.
 
Just nu kör jag på två olika kosttillskott: MSM och Hair Nutrients. Jag fullkomligt älskar MSM då det hjälper min eksemhud.
 
Det är viktigt att tänka på att kosttillskott inte skall användas för att ersätta en allsidig kost
Den rekommenderade dosen skall inte heller överskridas och det är viktigt att hålla sig till instruktionerna står på baksidan av förpackningen.

Här är min utgångspunkt vad gäller längd. Blir så chockad när jag ser skillnaden från bara förra månaden!
Jag kommer uppdatera en bild om ca 2-3 månader på resultatet med vitaminerna! Håll utkik för det!
 
Här nedan kan ni se innehållet på Hair Nutrients från Solaray.





...och visst ja! Har även köpt ännu en Manukahonung, denna gång från märket Green Bay.

Manukahonungen innehåller som jag förstått, mest väteperoxid när det blandas med vatten, vilket jag naturligt ljusat upp håret med, och WOW, mitt hår har blivit 2 nyanser ljusare redan. Dock intar jag hellre Manukahonung i min diet istället för att ha det i håret, då det är väldigt dyrt, så jag kommer införskaffa mig lite Honeydew Honung, som går att bleka håret naturligt med, då det inte är lika kostsamt.
 
Som ni kanske minns så skrev jag ett inlägg om hur en naturligt kunde bleka håret naturligt med Honung, Citron, Kamomill, Kanel och Olivolja/kokosolja. Detta recept är inte längre optimalt för hårblekning, då citronen är på tok för sur för att blandas med honung, och förstör framkallning av väteperoxid i honungen. Jag tänkte därför avsluta inlägget med att dela med mig av ett nytt recept.

6 msk vatten (gärna destillerat vatten)
1 matsked honung. Bästa honungarna för framtagning av väteperoxid är Manuka, Honeydew, Rewarewa, Timjanhonung (om en direktöversätter från Thyme Honey).
½ msk olivolja (framhäver väteperoxiden från honungen.
Samt lite kardemumma eller kanel.

Håret blir inte bara ljusare, utan även superlent!
 


Kommentera gärna om ni testat Hair Nutrients!
Kram på er!