Hej allihopa!

Idag tänkte jag recensera två nya produkter från ORX: Thick & full biotin & collagen amplifying lotion och Ever straight brazilian keratin smooth Anti-breakage serum.



Biotin & collagen amplifying lotion är en hårlotion med kollagen och biotin (Vitamin b7) som hjälper till att utreda håret och göra det lent. Denna applicerar jag i handukstorkat hår, för att sedan avsluta med nästa produkt: Ever straight brazilian keratin smooth Anti-breakage serum.

Doft: 2/5 - Doften faller mig verkligen inte in i smaken. Denna doftar starkt och lite kemikaliskt vilket inte är ett plus.
Konsistens: 4/5 - Konsistensen är väldigt tunn och passar mitt tunna hår bra då mitt hår ej tyngs ned.
Applicering: Denna produkt har en pump där du har kontroll över hur mycket produkt du behöver använda, vilket är superbra!
Resultat: Efter applicering av denna lotion reds håret ut lätt och minimerar "breakage", vilket är ett stort plus!
Helhetsintryck: 3½/5 - Detta är en väldigt silikonfylld produkt som gör att håret lätt utreds och ger glans och mjukhet (även om detta är en artificiell lyster och mjukhet.) Jag tänker gå igenom det här med silikoner inom hårvård längre ned i inlägget. Men hethetsmässigt så är det en bra produkt som gör sitt jobb och hindrar håret från att tova sig och brytas av.
Rekommenderas till: Dig med lite tunnare, finare individuella hårstrån.


Ever straight brazilian keratin smooth anti-breakage serum, är ett genomskinligt, oljeliknande serum som hindrar ditt hår från att gå av vid borstning och minimerar risken för mekaniskt slitage. Även detta serum innehåller stor mängd silikon, och känns väldigt "glidig" till konsistensen, men gör det enkelt att efter tvätt utreda håret.

Doft: 4/5 - Denna doftar härligt av kokos och kakaosmör, vilket är mina absoluta favoritdofter. Jämför en å andra sidan med t. ex. Desert Essence som är ekologisk, doftar Orx produkter mer syntetiskt, vilket jag inte gillar lika mycket.
Konsistens: 4/5 - Konsistensen är väldigt rinnig, men ger inte håret ett flottigt utseende, vilket jag tycker om.
Applicering: 1/5 - När du öppnar locket till detta serum, rinner väldigt mycket av produkten ut, vilket jag inte uppskattar. I och med att produkten i sig även väldigt rinnig, blir det lätt hänt att du får för mycket av serumet, vilket jag känner är slöseri med produkt.
Resultat: Även detta serum hjälper till att utreda håret. Mitt hår är väldigt rakt, men med denna produkt, ser det nästan ut som att jag plattat mitt hår, vilket jag tycker om.
Helhetsintryck: 3/5 - Som Biotin & Collagen-lotionen, så är denna produkt även fylld med silikon, vilket gör att håret reds ut lätt och bidrar till snabb utredning av håret, vilket är bra. Dock är jag inte överförtjust i hur håret känns vid upprepade applikationer av silikonprodukter. Håret tyngs snabbt ned och får "build-up". Dock är detta något en får räkna med när det kommer till silikonprodukter, och det är viktigt att veta hur en skall ta bort "build-up" från håret.
Rekommenderas till: Dig med lite fint hår.
 

Jag tror dock inte jag kommer införskaffa dessa produkter igen. De gör sitt jobb, men inte mer än så.
Jag gillar naturliga, ekologiska produkter mest, men har ingenting emot silikoner. Silikoner fungerar som en slags "plasthinna" som sluter dina hårstrån, och nackdelen med detta är att håret inte på samma sätt kan absorbera riktig näring och fukt från exempelvis naturliga oljor. Fördelen, å andra sidan med silikoner, är att den plastiga hinnan faktiskt skyddar ditt hår från att gå av. Därför känner jag att silikonprodukter inte gör någon större skada på håret, såvida du emellanåt tvättar bort silikonerna och gör det fritt från "build-up".

Något att ha i åtankte när det kommer till silikoner, är att inte köpa schampon som innehåller silikoner, då follikerna kan täppas igen något, vilket hindrar hårstråt från att växa upp från hårbotten. I balsam och leave in-produkter, är detta ett bättre alternativ.
 
TIPS: Äppelcidervinäger är ett perfekt sätt att ta bort build-up och "detoxa" håret på.
 

Det var allt för denna gång. Imorgon är vi inne i December månad, och om drygt 1 vecka, är det 1 år sedan jag klippte håret. Ni kommer då få se hur mycket håret växte under ett år,, vilket kommer bli jättespännande!