26 april 2014

Aloe Vera

Allmänt

Nykeln till ett hälsosamt hår är enligt min åsikt återfukt. Det jag ALLTID gör när jag tvättat mitt hår, är att efter jag sköljt ut min kokosolja och klivit ut ur duschen, är att låta mitt hår lufttorka.
 
Därefter sprayar jag håret ganska mycket med en "leave in conditioner". Jag har blandat balsam, kokosolja och vatten i en sprayflaska och sprayar det över hela håret, vilket gör håret ännu mer återfuktat.
Det viktiga med att behålla håret återfuktat är att stänga in fukten, det kan man göra med hjälp av olja, eller mer Aloe Veragel.
 
Tänkte berätta lite om Aloe Verans fördelar för kropp och hår.
 
1.Främjar hårväxt.
Studier från Hawaii har påvisat att Aloe Vera använts mot håravfall sedan antika Egypten. Det är enzymerna i Aloe Veran som direkt främjar hälsosam hårväxt. Dessa enzymer utrotar död hud som kan ha täppt igen hårfolliken och enzymerna hjälper till att ta bort överflödig hud. Aloe Veran stabiliserar även PH-nivån i hårbotten.
 

2. Hjälper mot en kliande hårbotten.
De Anti-"kliande"-egenskaperna som Aloe Veran kan lindra torrhet och irritation i hårbotten. Aloe Veran lindrar även Eksem och Psoriasis.
 
3.Antiflammatoriska Egenskaper.
Historiskt sätt har Aloe Veran använts för att lindra rödhet och hudirritation. Man har länge använt Aloe Veran mot solbränna, brännskador och sår.
 
4.Anti-mjäll-egenskaper.
Eftersom att Aloe Verans enzymer behärskar att bryta ner död hud, kan den även hjälpa mot mjäll och torrhet. Aloe Veran har även anti-fungala egenskaper.
 
5.Naturligt Balsam.
Det gelliknande ämnet Aloe Vera utgör kan jämföras med den kemiska sammansättningen av Keratin, hårecellernas naturliga protein. Aloe Veran penetrerar lätt håret och stärker håret likasom kokosoljan penetrerar det hårshaftet. Denna substans tar sig 7 lager ner i hårbottnen och stärker follikerna något enormt.
 
Hoppas ni fann detta intressant, om ni vill läsa mer som jag inte mer, gå in på länken nedan.
Kom ihåg 2 viktiga saker efter hårtvätten:
1.Balsamspray - För att "omåterfukta håret"
2.Aloeveragel/Olja (eller både och) - För att STÄNGA INNE och BEVARA fukten.
Särskilt viktigt för er med lockigt hår!
 
Kram!

Källa:http://www.organiccolorsystems.com/5-benefits-of-aloe-vera-for-hair/