Hej Allihopa! Idag har jag fått hem tre nya produkter från Brallis och Q for Skin. Jag har saknat mitt absoluta favoritschampo Honey and Virgin Coconut Oil Shampoo från 100% Pure. Jag har tidigare delat med mig av detta schampo i bloggen, och inget annat jag testat slår denna produkt.
Schampot rengör håret grundligt och innehåller i princip enbart ekologiska vårdande ingridienser. Passar alla hårtyper, i synnerhet de med skadat hår och torrt hår.
100% Pure är ett märke man kan lita på, då deras produkter antingen är 100% Veganska eller Vegitarianska, och ej innehåller skadliga kemikalier eller är testad på djur. Deras material är även återvinningsbara vilket är ett stort plus! Helt enkelt ett märke som värnar om din hälsa, miljön, och djur.

Hur går hårresan då?
Hårväxten går framåt liksom månaderna, och jag har inte klippt mig på 6 månader nu. I April gjorde jag senast en håruppdatering om längdresultaten, men skrev där att jag kommer vänta tills Augusti innan jag uppdaterar och lägger upp en ny bild, då jag inte vill ta resultatbilder varje månad längre. Resultaten blir mer påtagliga om man låter håret växa ett par månader emellan varje uppdatering, och 4 månader emellan håller jag fast vid, då det känns som en rimlig tid.

Jag kommer dock göra ett inlägg om min egna hårvårdsrutin och hur jag tar hand om håret, så kika in snart så kommer ett inlägg inom kort.

Kontentan av det hela är egentligen att jag fortsätter i samma riktning som de tidigare månaderna, och har inte lagt särskilt mycket tanke på håret just nu, utan enbart låter det växa. Det har kommit så många andra saker emellan, vilket ni kan läsa om lite längre ner i inlägget.

Dela gärna med er om ni är på någon hårresa för tillfället, varesig det handlar om att spara ut erat naturliga hår, eller bara sparar ut håret oavsett.
 
Nu till något helt annat - hudbesvär.
Som jag tidigare delat med mig av i bloggen, så är nog vissa av er medvetna om att jag har stora hudproblem och lider av Atopiskt Eksem.
Detta innebär att jag har en defekt hudbarriär, där min hud inte kan producera eller bibehålla fukt i huden. Som jag förstått det, (rätta mig gärna om jag har fel) så är antalet IgE-antikroppar i Atopikers kroppar fler, och utsöndrar mer histamin när det utsätts för ett allergen, vilket gör att huden blir inflammerad, torr och röd samt kliar något enormt.
 
Jag fick mitt första stora utbrott för drygt 8 månader sedan, och prolemet har enbart eskalerat. Just nu lider jag av eksem på armvecken, underarmen, halsen, överarmarna och lite grann på benen. För ett par månader sedan hade jag även eksem på ögonlocken.
 
Jag har nu varit i kontakt med läkare och vårdcentraler för tredje gången, och fått starka kortisonkrämer och salvor utskriva under 2 tillfällen, men jag känner varken att jag fått hjälp av någon läkare eller fått någon lösning på problemet. För mig är kortison bara ett sätt att maskera problemet, och förstör huden och kroppen mer än det hjälper.
 
Vid kontakt med hälsocentralen har jag enbart fått till svar att detta är något jag måste lära mig att leva med, eller att jag inte kan få någon bokning av tid pga att bemanningen kommer skäras ned på till sommaren, vilket är ett absurt svar. Kommer dock i dagarna få en telefontid med ytterligare en ny läkare nu. Detta skedde även i Mars någon gång där enbart mer kortison blev utskrivet. Ärligt talat har jag inga stora förväntningar denna gången heller.
 
Alla som har eksem vet att det är oerhört besvärligt, och vardagen är fylld av värk och psykisk smärta. Det är väldigt svårt att vara positiv och glad, när vardagen är så tung. Det är något som tär på privatliv och arbetslivet, men någonstans mitt i allt elende lär man sig ändå att inte ge upp utan att vara hoppfull.
 
Sommaren har inte heller kommit till Jämtland, utan hela Juni har varit kall, vilket inte hjälper eksemen att läka heller, men förhoppningsvis vänder det snart.
 
Nu har jag varit kortisonfri i ca 3 veckor, och det är kämpigt vill jag lova. Jag har även läst på lite grann på eksemforum och upptäckt en metod som heter "Moisture withdrawal" (MW), vilket i princip innebär att du slutar smörja in huden med någon form av återfuktande kräm. Inget kortison, inget mjukgörande.
Många personer har uppnått otroliga resultat, så jag tänkte att det kan vara värt att testa. Jag har kört på denna metod i 4 dagar nu, och det är kämpigt, men det tar tid innan man ser resultat och det är något som man bör ge åtminstonde 5 veckor innan man testar någon annan metod.
 
Jag har även införskaffat Svartvinbärskapslar från Q for Skin, vilket har hjälp flera bli av med sina besvär. Svartvinbär ska vara väldigt bra för huden, och innehåller Omega-3,6 och 9, samt Vitamin E och betakaroten.
Jag äter fortfarande Panto-3 och MSM för hår, hud och naglar och har även försökt att inkorperera Havreprodukter, Chia-frön och lite andra nyttiga produkter i min kost vilket jag hoppas hjälper.
 
Om ni har några som helst tips på vad jag kan göra för att lindra mina problem, eller har testat några av dessa metoder eller produkter, så skriv jättegärna till mig. Vi kan hjälpa varandra och stötta varandra genom detta!