1 januari 2017

Mål inför 2017

Allmänt

Hej och GOTT NYTT ÅR allihopa!
 
2016 har varit ett oerhört händelserikt och lärorikt år för mig. I maj blir det tillskott i familjen, vilket känns helt magiskt och samtidigt lite småläskigt. Jag har gått i tankar om att eventuellt nästa år även gå frisörlinjen och ta det klivet. Inget är skrivet i sten självklart, men jag är säker på att 2017 kommer att bjuda på en hel del spännande överraskningar.
 
Jag tänkte som i vanlig ordning gå igenom föregående års mål inför 2016 för att se hur dessa löften gått.

Dessa löd som följande:

1. Inte klippa mig förns December 2016. Detta löfte har jag hållit. Det har inte varit särskilt svårt att hålla motivationen till att spara ut håret under 2016, och jag kan faktisktsägga att jag gick från mellan APL/BSL till WL under året. Detta år har håret gått från att vara mellanlångt till att bli långt vilket innebär att jag tagit mig korsat en väldigt viktig milstolpe i min hårresa.

 
  
2.Äta minst ett nyttigt mål per dag. Det här löftet kan jag säga att jag misslyckades med totalt, haha. Jag upprätthöll rutinen med morgongröten i kanske 2 månader, sedan var det på samma spår som förut.
 
3. Inta MSM samt Hair Nutrients regelbundet. Jag kan säga att jag delvis lyckats med detta mål. Jag äter fortfarande Hair Nutrients regelbundet, men lagt MSM på hyllan då jag är gravid och det så vitt jag vet inte finns tillräckligt med underlag för att MSM är säkert att ta under graviditeten. Jag har däremot ersatt MSM med extra folsyrra, något som både den inneboende i magen och håret tycker om.
 


Nu till 2017 års hårmål.
 
1. Inte klippa mig på minst ett halvår. Jag fortsätter på denna spår, dock med undantaget att jag om jag känner att det behövs, tar en toppning någon gång under sommaren redan. Anledningen till att jag inte nödvändigtvis vill vänta med att toppa håret på ytterligare ett år beror på att det redan är långt och därför lättare kommer att tappa formen och slitas. Jag vill däremot fortfarande spara ut det då jag har HL (hit length) som slutligt mål. Jag håller er uppdaterad helt enkelt, men max blir det 2 toppningar under 2017.
 
2. Fortsätta inta Folsyra (alternativt MSM efter Maj) samt Hair Nutrients regelbundet. Hårkvalitén och hårväxten kan jag verkligen tacka mitt dagliga vitaminintag för. Jag skall absolut försöka att fortlöpande fortsätta ta Hair Nutrients och Folsyra för att bibehålla hårets kvalité.
 
3. Vara mer aktiv på bloggen. Jag vill verkligen hålla er uppdaterade med intressanta inlägg, men på grund av så oerhört mycket jobb under 2016 har jag helt enkelt inte hunnit spendera lika mycket tid på bloggen som jag önskat. Därför vill jag fokusera mer på bloggen och utveckla kvalitén på inläggen så mycket som möjligt.
 
Kommentera gärna vad ni har för hårmål/personliga mål inför 2017. Jag vill tillsist önska er ett gott nytt år och hoppas att ert 2017 blir ett fantastiskt år!