(till vänster: hårlängd December 2015, till höger: hårlängd i Juli 2016)

Hej vänner!

Jag har ju inte gjort någon håruppdatering ännu, och nu har det gått 7 månader sedan jag klippte mig senast och skrev inlägget om mina hårmål inför 2016. Ni kan läsa om det inlägget HÄR. Jag sparar ju ut håret, och kommer inte klippa mig förns i December igen. Målet är alltså att gå 1 år emellan varje toppning tills jag nått mitt slutliga mål (ca. vid naveln eller höfterna). Jag gick hela 2014 utan att toppa mig, vilket gick jättebra. Självfallet blir det svårare ju längre håret växer, då topparna blir skörare för varje år som går, men hittills är mitt hår lika hälsosamt som det var för 7 månader sedan.

Är håret hälsosamt och oslitet, kan en gå flera år utan att klippa sig. Allt handlar om utgångsläget - din hårkvalité, din hårvårdsrutin, din diet etc. Håret växer inte snabbare för att en klipper det, och håret slits inte nödvändigtvis snabbare om du går länge mellan toppningarna förutsatt att du tar hand om det till det bästa av din förmåga.

Jag kör fortfarande på S&D (Search & Destroy), där jag går igenom håret och klipper de kluvna hårtopparna jag ser. Detta är ett perfekt sätt att bevara hårkvalitén medan du sparar ut håret. Givetvis kan toppningar behövas emellanåt för att frisyren inte skall tappa form eller bli ojämnt.

Jag har fortfarande min naturliga hårfärg och använder inte värme på mitt hår, vilket är orsaken till att jag faktiskt kan gå så pass långt mellan toppningarna.

Håret börjar bli rätt långt nu, och något ojämnt. I samband med att det växer olika snabbt på olika partier på huvudet, har det naturligt format sig till lite av en "V". Framifrån ser det däremot ut att vara jämnlångt. Jag ska försöka jämna ut det i December. 

Jag ser verkligen fram emot att se hur långt håret växt till sig i December. Hår växer, och det gäller att ha tålamod för att nå dit en vill. Det känns även skönt att få bekräftelse på att ens hårvårdsrutin lönar sig och ger resultat.

Nästa håruppdatering gör jag i December igen, då jag mest troligtvis toppat det lite. Jag planerar just nu även på att gå 2017 utan några toppningar, men vi får se vad som händer helt enkelt.