16 september 2014

Naturligt hår

Allmänt

Nu har jag gjort det! Imorse klippte jag bort de synliga blonda topparna och jag har naturligt hår. (Det ser kanske ut som att det finns lite blont kvar i topparna längst ner till höger, men det är enbart blixten på kameran)
Jag klippte upp håret så jag har lite "layers" och nu är jag ÄNTLIGEN framme!!!
Har gjort ett litet kollage sedan jag startade denna blogg, och där ser ni 19 månaders progress i en bild! Jag är så stolt över att ha lyckats fullfölja detta, och jag kan med stolthet säga att jag är framme!
Till er som  fortfarande sparar ut håret, var tålmodiga och fortkätt kämpa! Det gick så mycket snabbare än jag trodde, var helt säker på att detta skulle ta 2 år, men det tog bara lite över drygt 1½ år. Sedan varierar det såklart från person till person, det är en väldigt induviduell resa.
 
Hur har det varit då? Det har varit roligt, tråkigt, jobbigt och helt fantastiskt! Och min resa börjar egentligen nu, för nu gäller det att ta hand om mitt naturliga hår och spara det ner till höfterna/naveln igen, vilket är ett par år iväg.
 
För att underlätta/snabba på denna process kan jag tipsa om ett par saker:
1. Olja håret - Oljor, tex kokosolja (min favorit) gör håret friskt, glansigt och vårdar follikerna så håret växer till sin fulla potential.
2. Massera hårbotten - Det finns inget som bevisar att håret växer snabbare om man masserar det, men jag tror att massage vid håroljning bara kan påverka håret positivt, och det är väldigt härligt.
3.Investera i ekologiskt - Använd SLS-fria (Sodium Lauryl/Laureth Sulfate) Schampon, för att minska slitage.
4.Släng dina värmeprodukter - Bara släng dem! Låt håret lufttorka, och lär dig älska din naturliga textur. Vid speciella tillfällen kan du väl använda värmestyling, men använd då värmeskydd.
5. Ät nyttigt - Se till att kroppen får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler så håret kan växa till sin fulla potential. Du kan även inkorperera kosttillskott/vitaminer i din kost, som exempelvis Omega-3, Panto-3, Biotin och B-komplex.
6. Sov tillräckligt och stressa mindre - Ta hand om dig och må bra. Se till att få en god natts sömn och omge dig av människor som får dig att må bra.
7. Håll topparna återfuktande - Återigen olja topparna, eller se till att spraya balsamspray eller dyl för att undvika att de blir kluvna.
8. Ta kort på din progress - Det är alltid roligt att se sina framsteg månad för månad, för att hålla motivationen uppe, så ta kort på progressen och känn dig stolt för varje månad som går.
9.Ha tålamod - Att spara ut håret kan ta år och dar, så ha tålamod. Stirra dig inte blind på ditt hår, utan lev och håll dig sysselsatt med dina hobbys! Tänker du inte allt för mycket på hur mycket håret växer, så kommer du märka skillnad så mycket mer.
10. Till sist - NJUT AV RESAN!!!
 

Och till mina fina läsare, jag kommer INTE att sluta uppdatera. Dock kommer jag inte ta bilder på hur mycket mitt hår växer varje månad nu, utan uppdaterar hårlängd lite då och då, och skriver tips och visar produkter.
Tänkte tillsist även visa ett till Schampo jag köpt idag (Jag vet att jag är beroende av Ekologiska Schampon, haha) Köpte det på Åhléns för ca 110:- och det är av märket Estelle & Thild.
Ingridienser: aqua, citrus aurantium amara flower water*, sodium
cocoamphoacetate, glycerin, lauryl glucoside, hydrolyzed wheat protein,
sodium cocoyl glutamate, sodium lauryl glucose carboxylate, aloe
barbadensis leaf extract*, coco-betaine, coco-glucoside, glyceryl oleate,
citric acid, sodium benzoate, potassium sorbate.
 
 
Det var allt för denna gång! Kram på er!