Hej igen allihopa!
Som ni vet så lider jag av eksem. Jag slutade använde kortisonkrämer för ca 3 månader sedan, då min hud blivit beroende av krämerna, och efter jag slutade använda kortisonkrämerna så exploderade det och eksemen spred sig som en löpeld över hela mina armar och lår. Detta som händer efter en slutar med kortison om en blivit beroende efter att ha missanvänt salvorna kallas för "Red-skin syndrome" eller TSW (Topical Steroid Withdrawal.) Få läkare har uppmärksammat detta problem eller ställt sig bakom detta problem och dess existens, trots att så många människor upplever exakt samma symptom och detta måste uppmärksammas. Egentligen kräver denna smärtsamma, hemska resa jag befinner mig på ett eget inlägg, men jag rekommenderar er som använt kortisonkrämer under långa perioder och märkt av att eksemet börjar sprida sig till ställen du ej ens använt kortison på, att gå in på www.ITSAN.org och läsa igenom om TSW/Red Skin Syndrome.

Dock handlar inte detta inlägg om TSW/RSS, utan två naturliga sätt att lugna eksemet på.
Det första är Manukahonung, som skiljer sig från vanlig honung. Manukahonungen har pga sina antibakteriella egenskaper möjlighet att läka sår, bekämpa bakterier, lindra mot acne/eksem och motverka ärrbildning. I vissa fall skall Manukahonungen fungera bättre mot vissa bakterier än antibiotika(!!)

Manukahonungen urvinns ur manukaträdet, och hittas främst i Nya Zeeland.
Det som är viktigt när en söker efter Manukahonungen i affärer eller på webben, är att se till att honungen har ett UMF (Unique Manuka Factor), MGO (Methylglyoxal) eller NPA (Non peroxide activity)-värde. Ju högre dessa värden har, desto större antibakteriella effekt har honungen.

För svåra eksem kan du smörja lite Manukahonung på det drabbade området och låta det sitta på huden under 30 minuter eller längre. Eftersom Manukahonungen hjälper sårläkning så är det ett perfekt sätt att lindra eksembesvären. 

Denna honung går även att använda i téer, och i håret för att naturligt ljusa upp håret.

Läs gärna om Manukahonungen och dess fördelar.
Nästa huskur för lindring av eksem är en MSM-spray. Allt du behöver är vatten (gärna destillerat), MSM-pulver samt en sprayflaska. Det går även att blanda Kolloidalt Silver med MSM.

Jag hade en liten sprayflaska på 75 ml och hade i ca 2 kryddmått MSM-pulver. Spraya sedan på utsatt område.

MSM är fantastiskt för en god helhetshälsa. MSM är (Metylsulfonylmetan) kommer från plankton och är svavel som i gas stiger upp till atmosfären och sedan kommer ned på jorden igen med hjälp av regnvattnet. MSM finns i grönsaker och kött, men själva MSMet försvinner oftast när vi hettar upp vår mat och därför får vi inte alltid i oss tillräckligt med detta fantastiska tillskott.
 
MSM hjälper hår, hud, naglar, cellbildning, hjärta, leder, hjärna och listan kan göras oerhört lång.
Många med eksem upplever att intag av MSM hjälper besvär då huden blir mjuk, och tillskottet ökar sårläkningen. När det kommer till MSM finns det oändligt med information om fördelar att tillgå! Se till att läsa igenom dess fördelar och hälsoeffekter!


Om ni uppskattar dessa hudvårdsinlägg och vill se mer av detta, eller testa Manukahonung eller MSM-pulver, kommentera gärna! Kram på er.