Hej vänner!

 
Jag ber om ursäkt att inläggen blivit mer glesa på senaste tiden. För att bringa lite mer kontinuerligtet i bloggen tänkte jag starta en liten serie som heter Veckans Hårtips, där jag delar med mig av hårvårdstips som du kan dra nytta av och införa i din egna hårvårdsrutin för att vårda håret på bästa sätt. Vi startar första rundan med Microfiberhandduken.
 
Varför införskaffa sig en microfiberhandduk då? Jo, därför till skillnad från vanliga handdukar med hård yta som bidrar till friktion och slitage, bevarar microfiberhandduken hårets fukt, minskar friktionen samtidigt som handdukten absorberar överflödigt fukt vilket bidrar till följande:
 
  1. Snabbare torktid - Microfiberhandduken har en slätare och framför allt mjukare yta som hjälper till att absobera överflödig fukt bättre än en vanlig handduk.

  2. Minskar frizz och slitage - På grund av microfiberhanddukens mjuka yta ligger hårets fjällskickt slätare till skillnad från en den vanliga handdukens spretiga yta, som skapar friktion mot varje enskilt hårstå, i synnerhet om en "ruffsar" handdukens sidor med händerna för att absorbera mer fukt (vilket en för övrigt ALDRIG skall göra oavsett handduk. Microfiberhandduken är inget undantag).
  3. Ger inte ifrån sig ludd - Då microfiberhandduken inte ger ifrån sig ludd på samma sätt som den vanliga handduken, slipper det nytvättade håret samla just ludd och attrahera mer damm snabbare. Detta innebär att du bevarar den nytvättade härliga känslan i håret längre, vilket resulterar i att du kan gå längre mellan nästa tvätt.

  4. Minskar kluvna hårtoppar och brutet hår - I samband med microfiberhanddukens ovanstående egenskaper, blir kontentan av att avfärda den vanliga handduken kort och gott: Mindre slitage med kluvna och brutna hårtoppar/hårstån. Detta lämnar oss med starkare hår som klarar av att gå längre mellan toppningarna (förutsatt att hårets ursprungsläge är hälsosamt och underhålls med en bra hårvårdsrutin).


Jag köpte microfiberhandduken på Rusta för ca. 40 kronor. Det finns säkerligen bättre alternativ på marknaden men från de resultat jag sätt med denna handduk känner jag mig nöjd.

Jag vill även passa på att dela med mig av ett enkelt "budgettips", nämligen en vanlig T-Shirt! En T-Shirt fungerar på ungefär samma sätt då ytan är slät och lätt absorberar fukt utan att ge ökad friktion. Det går även bra att använda ett mjukt fleecematerial eller eventuellt till och med en satinblus, även om absorberingen av fukt kanske inte riktigt fungerar lika bra.


Det var allt för denna gång. Om ni har några som helst förfrågningar eller önskemål kring framtida inlägg är det enbart att ni kommenterar nedan. Jag skall som sagt försöka att få in lite mer rutin i bloggandet då det blivit lite väl få uppdateringar under senaste tiden. Kram på er!