27 december 2016

Creaclip

Allmänt

 
Hej vänner!

Förra året fick jag en Creaclip i julklapp, men glömde givetvis skriva ett inlägg om denna då jag klippte mig sist. I samband med att jag sparar ut håret, har jag enbart toppat mig 1 gång per år de senaste 1,5-2 åren. Denna metod har verkligen fungerat för mig när det kommer till att spara långt hår. Självfallet är A och O för att kunna toppa håret endast 1 gång per år, hårets utgångsläge och kvalité. Hade håret varit väldigt behandlat och jag exempelvis använt mig av värmeverktyg på en daglig basis hade utgångsläget varit ett helt annat. I detta fall hade jag nog behövt toppa mig oftare för att bevara hårets kvalité. Detta hade i sin tur även resulterat i ett långsammare resultat när det kom till att spara ut håret.

Nu när håret börjar bli så pass långt, kommer jag nog eventuellt att toppa mig 2 gånger per år istället för 1 och när jag slutligen nått min mållängd kommer jag att upprätthålla/bevara längden och toppa mig ca. var 3-4:e månad istället.


Såhär ser Creaclipsen ut. De kommer i två modeller: Den blåa som är till för lugg eller kortare hår, och den vita som är till för längre hår. I samband med att mitt hår var format som ett "V" innan det klipptes, använde min vän först den blåa Creaclipen för att få bort så mycket av V-frisyren som möjligt, och avslutade sedan med den vita, längre klämman för att få ett jämnt resultat. Man behöver givetvis inte använda båda om inte man snabbt och enkelt vill ändra frisyren från en V-form till en U-form/rak form.



Håret har växt oerhört mycket detta år, men som alltid när man går långa perioder mellan klippningarna, blir topparna spretiga och sköra. Att håret blivit format i ett V beror inte på att det ursprungligen var klippt så, utan att sidopartierna helt enkelt slitits av borstning, tvättning, miljö etc.



För att få till ett rakt resultat skall den vita Creaclipen träs ned till önskad längd. Den har ett inbyggt vattenpass, så det är enkelt att få till ett rakt resultat.

 
Här är resultatet! Vi tog nog av lite drygt 2 cm av längden men i samband med att håret ser fräshare och tjockare ut efter en toppning syns det knappt att vi tagit av någon längd, snarare tvärtom. Jag tycker detta är en så HIMLA bra lösning om man vill toppa eller klippa håret hemma. Det är sparsamt och man har alltid kontroll av hur mycket som klipps. Nu lät jag min vän som jag litar på till 200% klippa mig då det kan vara bökigt att få till ett rakt resultat själv.

Vi klippte håret med en trimmer, men det går lika bra att köra med en frisörsax. En Creaclip kostar strax under 300 kronor, och även om det kan tänkas dyrt för dessa två produkter sparar man in väldigt mycket i längden i jämförelse med att gå till frisören var tredje månad. Däremot skulle jag personligen nog mest rekommendera dessa för att toppa håret med och inte för att klippa lager med (även om man absolut kan få till snygga uppklippningar med Creaclipsen)

Det var allt för denna gång. Jag kommer eventuellt även köra ett uppdaterat Creaclip-inlägg i sommar om jag inte bestämmer mig på att köra på ytterligare ett år innan nästa toppning. Nästa inlägg kommer snart med mina hårmål inför 2017 och en utvärdering av 2016 års hårmål.